-->

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΜΗΤΕΡΑ


Ένας από τους πιο διάσημους ανθρωπίδες προγόνους μας, η «Λούσι» δεν ήταν μόνη. Περίπου την ίδια εποχή που εκείνη ζούσε, πριν από 3,4 εκατ. χρόνια, και στην ίδια περιοχή, περιφερόταν κι ένα άλλο είδος που κάποιες φορές μπορούσε να περπατήσει όρθιο στα δύο του πόδια, αν και κάπως αδέξια, ενώ κατά κύριο λόγο ζούσε πάνω στα δέντρα, όπως οι πίθηκοι.

Κατοικεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αποκαλείται με την επιστημονική ορολογία Homo sapiens. Το δέρμα του ποικίλει από κατάμαυρο, μελαμψό, μελαχρινό, κιτρινωπό, λευκό, κατάλευκο. Ανάλογα με το πού βρίσκεται ο τόπος κατοικίας των μακρινών προγόνων του. Σε Γεωγραφικές περιοχές με μεγάλη και σχεδόν κάθετη ηλιοφάνεια, λειτουργούν οι προστατευτικοί μηχανισμοί, ένας τρόπος άμυνας των ανθρώπων και κληρονομική υπερπαραγωγή μελανινοτρόπου ορμόνης.



Σε τόπους με ελάχιστη ή σχεδόν οριζόντια ακτινοβόληση του πατέρα ήλιου, η παραγωγή της μελανινοτρόπου ορμόνης (MSH),που επιδρά στα μελανινοκύτταρα και παράγουν την μελανίνη, δεν χρειάζεται και σχεδόν ατροφεί ή υπολειτουργεί η περιοχή παραγωγής της ορμόνης αυτής, από την υπόφυση του εγκεφάλου. Έτσι βλέπουμε να λειτουργεί η διαλεκτική θεωρία του Δαρβίνου, περί προσαρμογής των ειδών. Άνθρωποι που μακροχρόνια οι πρόγονοί τους κατοικούσαν βόρεια με ελάχιστη και οριζόντια ηλιοφάνεια, έχουν δέρμα κατάλευκο, που όμως όσο κατηφορίζουμε προς τον νότο με μεγαλύτερη και πιο κάθετη ηλιοφάνεια, όλο και ποιο σκούροι γίνονται.

Οι παλαιοντολόγοι κάνοντας σε διάφορες περιοχές του κόσμου ανασκαφές, ανακάλυψαν πολλά είδη ζώων και φυτών καθώς και πολλά είδη ζώων με στενή σχέση και ομοιότητα με τον σημερινό άνθρωπο και έδωσαν κάποια ονόματα σε κάθε είδος. Ο Homo sapiens, όπως είναι η κυρίαρχη σήμερα άποψη των ανθρωπολόγων και παλαιοντολόγων, γεννήθηκε στην Αφρική και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Επομένως όλοι οι άνθρωποι αν δεχτούμε τα συμπεράσματα των ειδικών επιστημόνων, προέρχονται από την Αφρική και όλοι είχαν σκούρο δέρμα. Οι ποικίλες θεωρίες περί ανωτερότητας της Αρείας λευκής φυλής, πάνε περίπατο.

Οι άνθρωποι που προήλθαν από κοινό τόπο, είχαν και κοινές δοξασίες σχετικά με τον κόσμο και την δημιουργία του, με πολλές παραλλαγές. Οι απόψεις αυτές ονομάσθηκαν θρησκεία.

Οι Αρχαίοι Έλληνες επηρεασμένοι κι’ αυτοί από την κοιτίδα του ανθρώπινου είδους, είχαν την μακρινή ανάμνηση των θεοκρατικών Αφρικάνικων δοξασιών. Αλλά φαίνεται ότι ήθελαν να μη μιλούν γενικά και αφηρημένα, για τα φυσικά φαινόμενα, αλλά να προσπαθούν να ερμηνεύσουν την δημιουργία του κόσμου, με βάση το έμφυτο χάρισμα που διέθεταν από τα πανάρχαια χρόνια, δηλαδή της ελευθερίας και της λογικής και αιτιολογημένης ερμηνείας των φαινομένων και όχι της εξάρτησης τους από θεούς ή ανθρώπους.

Το πνεύμα αυτό της διαρκούς αναζήτησης της αιτίας των φαινομένων, και της Ελευθερίας, που κατέληξε στην καθιέρωση της Δημοκρατίας, φαίνεται να έχει άμεση σχέση και με το τραχύ, αλλά πανέμορφο περιβάλλον της πατρίδας μας και ιδιαίτερα των νησιών μας, που έζησαν και μεγάλωσαν.

«ταξιδεύων τις εις το Αιγαίον, αρχίζει νά έννοή, διατί οί άνθρωποι που έχουν κατοικήσει αύτάς τάς άκτάς και τάς νήσους, τάς ήγάπησαν, σχεδόν περισσότερον και από τήν ζωήν των, καί έπίστευαν, όπως ό Σωκράτης, δτι ή εξορία ήτο πικρότερα και άπό τον Θάνατο»

Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού Will Durant

Είναι περίεργο πράγματι εκείνες τις σκοτεινές για την ανθρωπότητα εποχές, πώς τους άνθρωπους αυτούς, τόσο κατά την ηρωική προϊστορική εποχή, όσο και κατά τους ιστορικούς χρόνους, η διαίσθηση, τους οδήγησε σε διανοητικά συμπεράσματα, που σήμερα με τις τεράστιες γνώσεις που διαθέτουμε, μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε. Όπως η ατομική θεωρία του Λεύκιππου και του Δημόκριτου. Η διαλεκτική του Ηράκλειτου.

Όταν γιορτάζουμε την γιορτή της μητέρας και ευχόμαστε σε όλες της μητέρες του κόσμου μας, να είναι καλά και πραγματικά η αξία και η προσφορά της μητέρας, όχι μόνο για το ανθρώπινο είδος, αλλά και για όλα τα ζώντα είδη της γης, είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη. ο νους μας πρέπει να πηγαίνει στην Ελληνική μυθολογία.

Κατά την κοσμογονία, όπως μας την παρέδωσε ο Ησίοδος και όπως εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων, δημιουργήθηκε ένα μυθολογικό δίπολο με διαφορετικές ονομασίες, πάντα όμως με το ίδιο νόημα. Την Γαία με τον Ουρανό, την Ρέα με τον Κρόνο και τελευταία την Δήμητρα με τον Απόλλωνα.

Ο Απολλόδωρος περιγράφει τα φυσικά φαινόμενα, με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία ο Δίας καθοδηγεί τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα που επέζησαν από τον κατακλυσμό, για τον τρόπο που μπορούν να φτιάξουν ανθρώπους. Τους συνέστησε να πάρουν τα κόκαλα της Μητέρας τους και να τα πετούν πίσω τους. Κατάλαβαν ότι τα κόκαλα της μακρινής μητέρας των Τιτάνων, δηλαδή της Γαίας, ήσαν οι πέτρες, τις οποίες ονόμαζαν τότε Λάας, δηλαδή λίθους.

Από την ονομασία αυτή το πλήθος ονομάσθηκε Λάας, δηλαδή λαός. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι μητέρα των ανθρώπων είναι η γαία ή γη και φυσικά ο πατέρας τους ο Κρόνος, ο οποίος σύμφωνα με τις περιγραφές του Ησίοδου, έκοψε τα γεννητικά όργανα του Ουρανού και τα πέταξε στην Θάλασσα, από την οποία αναδύθηκε η Αφροδίτη Δηλαδή η ζωή.

Ποιο πραγματικά φαινόμενο είναι αυτό το δίπολο των θεών;

Δευκαλίων δὲ ἐν τῇ λάρνακι διὰ τῆς θαλάσσης φερόμενος <ἐφ᾽> ἡμέρας ἐννέα καὶ νύκτας <τὰς> ἴσας τῷ Παρνασῷ προσίσχει, κἀκεῖ τῶν ὄμβρων παῦλαν λαβόντων ἐκβὰς θύει Διὶ φυξίῳ. Ζεὺς δὲ πέμψας Ἑρμῆν πρὸς αὐτὸν ἐπέτρεψεν αἱρεῖσθαι ὅ τι βούλεται• ὁ δὲ αἱρεῖται ἀνθρώπους αὐτῷ γενέσθαι. καὶ Διὸς εἰπόντος ὑπὲρ κεφαλῆς ἔβαλλεν αἴρων λίθους, καὶ οὓς μὲν ἔβαλε Δευκαλίων, ἄνδρες ἐγένοντο, οὓς δὲ Πύρρα, γυναῖκες. ὅθεν καὶ λαοὶ μεταφορικῶς ὠνομάσθησαν ἀπὸ τοῦ λᾶας ὁ λίθος.

Ο ΚΡΟΝΟΣ (ΗΛΙΟΣ) ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
Πραγματική φωτογραφία από το διάστημα

Σε συνδυασμό με τα νοήματα όλης της κοσμογονίας, πρόκειται για την υπέρτατη μητέρα όλης της ζωής Γη ή Γαία ή Ρέα ή Δήμητρα (Γημήτηρ) πραγματικό δημιουργό όλης της ζωής, μαζί με τον πατέρα που παρέχει την ενέργεια για ανάπτυξη της ζωής, δηλαδή τον Ήλιο ή Κρόνο ή Απόλλωνα.
Όσο προχωρούν οι επιστημονικές ανακαλύψεις,τόσο επιβεβαιώνονται, οι απόψεις των μακρινών χρονικά, αυτών ανθρώπων, που πολλές φορές χαρακτηρίσθηκαν, ως απλοϊκές.

Δοξάζουμε λοιπόν και τιμούμε τους πρωτοπόρους των γνώσεων που κατέχουμε σήμερα, αλλά ιδιαίτερα, όλες τις μητέρες του ζωικού κόσμου και φυσικά την υπέρτατη μητέρα γη, που όμως με απληστία προσπαθούμε να πληγώσουμε και μάλιστα θανάσιμα. 
 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...